Vendégeink

Az Együttható Podcast lenagyobb értékének meghívott vendégeinket tartjuk, akik vállalták saját tapasztalataik, küzdelmeik, tanulságaik megosztását. Eddig ők jártak már nálunk:


Vivi és Tomi

Rátkai-Orbán Vivien a Masszázs Pároknak online oktató platform szakmai megálmodója, gyógymasszőr és coach-kineziológus; a brandet pedig férjével, Rátkai Tamással közösen alapították, aki marketing szakemberként a mai napig aktívan segíti az oldal működését. Vivi emellett a Tudatos Anya Vagyok oldal alapítójaként támogatja a leendő és már szülésen átesett édesanyákat várandósságra, szülésre és azt követő időszakra való felkészülésben.

» Itt hallhatjátok őket: 029 | Generációk óta most először váltunk oldottabbá | Érintés és masszázs

Fanni és György

Dr. Kálmán Fanni és dr. Göndöcs György egy csodálatos, kétgyermekes szájsebész házaspár. Fanni végül mindkét szülését követően átesett gyermekágyi depresszión, amelyet kitartó belső munkával és terápiás folyamattal végül sikerült maga mögött hagynia – azóta is szívügye a figyelemfelhívás és ismeretterjesztés a téma kapcsán.

» Itt hallhatjátok őket: 027 | Csak aludj egyet és szedd össze magad! | Szülés utáni depresszió

Annamari és Ádám

Dr. Márky Ádám Magyarország első életmódorvostan szakorvosa, munkássága széles körben ismert a pszichológiai rugalmasság, a mindfulness és az elfogadás és elköteleződés terápia (ACT) területén, amelyeket elsősorban a gyakorlatban, az üzleti szektor szereplőit támogatva-fejlesztve által valósít meg. Felesége, Mészáros Annamária háromgyermekes családanyasága mellett a Longevity Project teljes értékű növényi étkezést bemutató és oktató ágában vett részt aktívan.

» Itt hallhatjátok őket:

Encsi és Áron

Ezúttal egy csodálatos orvos házaspár érkezett hozzánk, barátaink még a hallgatói önkéntes szervezeti időkből: Lázár Enikő jelenleg kutatóként posztdoktori tanulmányait végzi a svéd nemzeti molekuláris biológiai kutatóintézetben; férje, Kerényi Áron pedig a PhD fokozat megszerzését követően végül sürgősségi gyermekgyógyászként helyezkedett el Stockholmban. Hét éve költöztek ki Svédországba, ahol másfél éve született meg második gyermekük.

» Itt hallhatjátok őket: 025 | Kint mindkettőtöknek kell egy landolópálya | Külföldre költözés

Kitti és Zoli

Fekete Kitti fiatal kora óta küzd súlyos menstruációs fájdalmakkal, amely küzdelmet aztán férjével, Illés Zoltánnal közösen folytatták kapcsolatuk kezdete óta. Kittit egy különleges kezdeményezés, az ahogyzsofilatja profil házigazdájának, Fiszter-Hajdú Zsófiának a felkérése indította el az endometriózis iránti tudatosság növelésének, terjesztésének útján – projektjük később Endo-mesék néven díjat nyert az Endometriózis Magyarország (Női Egészségért Alapítvány) „Te mit cipelsz magaddal” c. pályázatán. A fotó- és írássorozathoz később Zoli is csatlakozott – párosuk és közös fellépésük hatalmas erőt ad mindkettejüknek a betegséggel való megküzdésben azóta is.

» Itt hallhatjátok őket: 024 | Olyan érzés, mintha nem lennék teljes értékű nő | Női fájdalom

Zsófi és Jani

Szolga Zsófia a FészekFlow alapítója, a korábbi MamaFlow oldal szerzője, női szertartásvezető és magyar népi gyógyász tanonc. Férje, Vadas János párkapcsolati tanácsadó és coach, a #kispapacoaching alapítója, akinek fókuszában elsődlegesen a gyermekvállalást követő személyes és kapcsolati krízis áll. Ketten vezetik a Pár~Forgó kapcsolat-megerősítő szertartást, amellyel párok egymásra hangolódását és újrakapcsolódását támogatják.

» Itt hallhatjátok őket: 023 | Alig van eszközünk a megújulásra | Újrakapcsolódás párként

Dóri és Edvárd

Ha létezik „utazói archetípus”, akkor Kocsis Dóra és Németh Edvárd csodálatos megtestesülései annak: ők a Talpalattnyi Történetek oldal szerzői, amely mára jóval többé vált, mint egy (amúgy hihetetlenül gazdag és lélekkel teli) utazóblog: a 2014-ben indult oldal házigazdái mára elkötelezett képviselői és hirdetői a minimalizmusnak és hulladékmentes életmódnak, az etikus utazásnak és a tudatos jelenlétet is alkalmazó slow kultúrának.

» Itt hallhatjátok őket: 022 | Egy ilyen kalandot már nem élünk át senki mással | Hosszú utazás párban

Rebeka és Patrik

Mogyorósi Rebeka tanácsadó szakpszichológus, szakterülete a párkapcsolati elakadások, családi és egyéb kapcsolati problémák, kommunikációs nehézségek. Párja, Erdei Patrik az ország legnagyobb informatikai kiadójához tartozó a GameStar online magazin főszerkesztője. Kettejük párosában központi szerepet visz a kommunikáció és tudatosság, így számunkra egyértelmű volt, hogy a határok témájához őket kérjük fel!

» Itt hallhatjátok őket: 021 | A jó határhúzás nem oka az egyedüllétnek | Határok a párkapcsolatban

Réka és Zoli

Győri-Nádai Réka és Győri Zoltán 2017-ben indították el a Mit Játsszunk? Társasjátékos Vlogot, akkor még a színészet területén induló párosként. A hobbiból az évek során aztán hivatás lett: mára játékmesterként, játéktervezőként, előadóként és trénerként alkalmazzák, élik és szeretik-szeretettik a játék szellemiségét, törekedve arra, hogy minél többeknek megmutathassák a játékban rejlő lehetőségek mélységes tárát – legyen szó (ki)kapcsolódásról, töltődésről, szórakozásról, de akár tanulásról és önismeretről is.

» Itt hallhatjátok őket: 020 | Így épít a játék | Játék(osság) a kapcsolatban

Janka és Zoli

Cserháti-Herold Janka a gyengéd fogamzásgátlás és a termékenységtudat szakértője, vállalkozó és online tartalomkészítő, a Homonmentes.hu alapítója. Elkötelezett tanítója annak, hogy a nők miként ismerhetik meg saját termékenységük ritmusát és hogyan használhatják ezt fogamzásgátlásra. Férje, Cserháti Zoltán újságírói-szerkesztői karrierjéről váltott a közös vállalkozás ügyvezetői pozíciójába; Jankával közösen pedig az Intimszféra Podcast házigazdája.

» Itt hallhatjátok őket: 019 | Fogamzásgátlás a párkapcsolatban

Laura és Dávid

Cselleng Dávid a legkülönbözőbb szakmákban dolgozott élete során, legutóbb a Prezi szoftvercég informatikai területéről váltott hatalmasat és alapított saját kertépítő vállalkozást. Felesége, Cselleng Laura pedig számunkra egy igazi nagybetűs Segítő: évek óta NLP mesterként foglalkozik lelki-szellemi támogatással (saját elmondása szerint „mélységi felderítéssel és belső elhárítással” :)); saját brandje alatt lámpaláz-szelidítéssel; önkéntes mesemondással a Világszép Alapítványnál; valamint különböző mozgásterápiás módszerekkel; mindezt a Soft Skill Akadémia alapító tagjaként.

» Itt hallhatjátok őket: 018 | Önmegvalósítás párban

Emi és Marci

Dolgos Emese és Huszti Marcell a Láthatatlan Egyetem önkénteseiként ismerték meg egymást, mindketten elkötelezett segítők, képzők, mentorok – és immár egy csodás, éppen tíz hónapos gyermek szülei. Emi projektmenedzser állását szünetelteti éppen anyaként, Marci pedig szoftverfejlesztői területen dolgozik – e területeken alkalmazott analitikus gondolkodásmódjuk miatt is példaértékű, hogyan élték meg és mesélik el a vártnál jóval nehezebben alakult szülésélményüket.

» Itt hallhatjátok őket: 017 | Pozitív és negatív szülésélmény

Kitti és Balázs

Orbán Balázs és Orbán-Tóth Kitti 4 éve alkotnak egy párt, az egyetemi éveik alatt ismerkedtek meg. Balázs pszichológus, jelenleg a HR területen dolgozik, Kitti pedig szociálpolitikus, a gyermekvédelemben tevékenykedik. Az esküvőjüket nagy lelkesedéssel szervezték, egy hónappal ezelőtt, szeptember 2-án kötötték össze életüket.

» Itt hallhatjátok őket: 016 | Esküvőszervezés közösen

Julcsi és Dávid

Julcsi és Dávid a magyar online tartalomkészítői tér meghatározó alakjai, akiknek mélyen tiszteljük munkásságát: Julcsi évek óta készít videós tartalmakat saját YouTube csatornáján HeyJulie néven az öngondoskodás témájában; elkötelezett támogatója, szószólója az endometriózis betegségről és a fájdalmas, rendellenes menstruációról szóló kommunikációnak, ismeretterjesztésnek. Dávid Magyarország legnagyobb YouTube-os társasjátékos közösségének, a Fun With Geeks csatornának alapító tagja, mostanában pedig egyre aktívabban van jelen közéleti témákban is Twitch-en.

» Itt hallhatjátok őket: 014 | Nehéz teherbe esés és veszteség

Lídia és Gergő

Szőnyi Gergely és Lídia szinte középiskolai szerelemből lett házasok, így fiatal koruk ellenére is immár 19 éve élnek egy párként és 16 éve házasodtak össze. Gergő a bankszektorban dolgozik, míg Lídia pedagógiai szakpszichológus, jelenleg főállásban család- és párterapeuta, emellett a Képmás Magazin Egy történet – Sok kérdés rovatának társszerzője. Mindketten nagy tudatossággal építik-ápolják kapcsolatukat: a napi szintű „mikrorandiktól” kezdve a hosszabb elvonulásokig sok időt töltenek kettesben – tapasztalataikból pedig másoknak is adnak, vezettek már házasságra felkészítő tanfolyamokat is leendő házasoknak.

» Itt hallhatjátok őket: 013 | Randizás hosszú távon

Betti és Ork

Jankovics Péter „Ork” beceneve még gladiátor éveiből ragadt rá és maradt meg egyetemi önkéntes körökben is – „civilben” viszont legalább ennyire izgalmas utat járt be: ortopéd-traumatológus sebészből képezte át magát vezető szoftverfejlesztővé. Felesége, Gulya Betti szintén az orvosi egyetemen kezdett, végül azonban UX dizájnerként találta meg saját útját – párként pedig Berlinben találtak otthonra, talán nem véletlenül: kevés ennél színesebb, elfogadóbb és pezsgőbb város található ma Európában a szexuálisan nyitott emberek számára.

» Itt hallhatjátok őket:

Szidi és Gábor

Baraksó-Juhász Szidónia a gyermekei születését követõ karrierváltás óta a Pikler Házban dolgozik, többek között mint baba-mama csoportvezetõ és webshop koordinátor. Waldorfos szülõként is foglalkoztatja a gyereknevelés pedagógiai háttere. Férje, Gábor, projektmenedzser főállása mellett harcművész gyakorló és oktató, évek óta átfogóan foglalkozik taoista és ahhoz kapcsolódó egyéb kínai szellemi rendszerekkel, tanításokkal – többek között a Mindennapi metafizika podcast társműsorvezetője.

» Itt hallhatjátok őket: 010 | Konfliktuskezelés

Léna és Robi

Länger Jelena a podcastban már többször hivatkozott, itthon úttörő szemléletet képviselő Longevity Project alapítója és CEO-ja, amelyet 16 év felső vezetői munkásságát követően hozott létre saját életmódváltásából inspirálódva. Férje, Byssz Róbert szintén már fiatalon felső vezetőként élte a sokszor 50-60 órás „multis” munkahetet, annak minden testi-lelki mellékhatásával együtt; mára átfogó szervezeti változtatásokat és növekedési folyamatokat irányít – hitelességét mi sem mutathatná jobban, mint az az út, amelyen járva saját életvitelét a mai napig újra és újra méri, értékeli és változtatja az egészség és kiegyensúlyozottság irányában.

» Itt hallhatjátok őket: 009 | Életmódváltás együtt

Andi és Bálint

Andi és Bálint évek óta rendkívül tudatosan foglalkoznak testi, lelki és szellemi fejlődésükkel egyaránt: Andi jogászi munkája mellett néhány éve szerezte meg jógaoktatói vizsgáját, Bálint pedig mérnök-projektmenedzser feladatai mellett fitnesz instruktori képesítését. Mindketten több mint tíz éve aktív harcművészeti gyakorlók, ehhez kapcsolódóan pedig mélyrehatóan foglalkoznak taoista energetikai és meditációs gyakorlatokkal – utóbbi témában Bálint az elmúlt években rendszeresen indít meditációs csoportokat is.

» Itt hallhatjátok őket: 008 | Szexualitás a rózsaszín köd után

Eszter és Dani

Nagy tisztelői vagyunk Eszternek, aki lassan hét éve, 2015-ben alapította meg Magyarország vezető online pszichológiai magazinját, a Pszichoforyou-t. A platform azóta is kiemelkedő szakmai színvonalon publikál hiánypótló írásokat az pszichológiáról, mentális és lelki egészségről – közérthetően és körültekintő gondossággal. Dani egyetemi adjunktus, nem mellesleg pedig kétgenerációs pszichiáter családból származik, így gyerekkorától az élete részét képezi az elme és lélek működésének elemzése, szemlélése.

» Itt hallhatjátok őket: 006 | Önismeret és párkapcsolat

Eszter és János

Braun Eszter és Csendes János kedves barátaink, akikre komolyan és őszintén felnézünk, hiszen középiskola óta, immár 14 éve párként és közel 6 éve házasokként vannak együtt. Salgótarjáni származásuk nyomán elkötelezett hívei a Völgyváros néven futó, helyi városmegújító projektnek. Eszter tervező-, míg János automatizálási mérnökként dolgozik – nem véletlen, hogy pénzügyeikkel is nagy tudatossággal és tervező lélekkel foglalkoznak.

» Itt hallhatjátok őket: 005 | Személyes pénzügyek a párkapcsolatban

Szandi és Szabi

Közeli barátaink, Varga Alexandra és Buzási Szabolcs is fogadtak minket: Szabi hétköznapokban az IT szektorban dolgozik, valójában azonban egy aranyhangú énekes előadóművész, Szandi pedig nemzetközi szinten elismert hastáncos és táncoktató. Közös barátságunk során az elejétől követhettük végig, ahogy megérkezett hozzájuk Fülöp, az eredetileg 10 kilósnak várt, a végül 20+-os súlycsoportba igazolt fekete, mentett labrador keverék – így egyértelmű volt, hogy őket kérdezzük az állattartásról.

» Itt hallhatjátok őket: 003 | Közös kisállattartás

Viki és Gábor

Első megjelenő vendégeink hozzánk hasonlóan friss házasok és jó barátaink. Gábor jogászként dolgozik, adatvédelmi területen; míg Viki marketing specialista és projektvezető – Orsival közösen hosszú és magas szintű hastáncos múltra tekintenek vissza. Viki az elmúlt években elmélyülten foglalkozik a nőiség megélésével, nők önmegvalósításának segítésével, támogatásával; női jógaoktatóként a Dévi Jógastúdióban találhatjátok meg.

» Itt hallhatjátok őket: 002 | Bizalom és féltékenység